Lilla fröken Ella börjar likna grodan boll och det är tungt med stora magen, men gotter på bänken kan man inte motstå...

Läs hela inlägget »

SASK anordnade en mentalhelg på Lilla Edets bk.  Spännande ,nyttigt och behövligt -mer sånt vore bra för många,  uppfödare som vanliga hundägare.
Hm, tänkte till lite, kanske man skulle göra exteriören när det anordnades såpass nära.Sagt och gjort anmälde de tre tjejerna.
Såklart så vart det inga problem, godkända och de fick fina protokoll, härligt såklart.
Även Frida med Minoo från första Trollakullen var där för den och såklart inga problem där heller så nu kan finaste Minoo titulera sig KORAD. <3
Borde väl snart börja titta efter ett MT till tjejerna åtminstone de stora, Mim kan väl få mogna lite till. Bilden på Minoo är ärligt snodd från Frida ;)

Läs hela inlägget »

Ja nu så sitter man här , ledsen och besviken.
Allt verkade ju så bra, hon hade alla tecken ökade i omfång och jag tom. kände ju något.
Men om hon kastade, resorberade eller bara lurade mig totalt vet jag inte.
Ja det är bara att inse att moder natur är inget man bestämmer över.
Men vi kavlar upp ärmarna och tar nya tag.

Läs hela inlägget »

wow, det är en alldeles fantastisk känsla och ett lyckorus sprider sig i kroppen.

Det var en alldeles supertydlig liten hälsning från andra sidan Ellas smäckra valpmage, inte bara en gång utan två distinkta små sparkar.
Ella tar det med ro men har börjat titta efter bra ställen att gräva små lyor.

Jippie, jippie.jippie :)

Läs hela inlägget »

Det har nu gått sex veckor in i den förmodade dräktigheten.

Ella har haft lite tecken, vid tre veckor så smakade inte maten lika bra och det tog lång tid att äta till de andra hundarnas stora förtret. En vän tyckte att tuttisarna blivit mer rosatoppade. Någonstans mellan vecka 4-5 så såg jag en vit flytning...

Men allt har ju varit lite njaaa eller njeee men nu så nu har jag börjat kunna tro på det fullt ut.

Ella har fått ett "lugn" över sig, när de andra tokspringer i evighet så är hon med en liten stund innan hon lägger sig vid sidan om och bara njuter.
Men framför allt så gjorde besöket till Arken Bollebygd och vägningen mig övertygad. Nåt kilo upp och några cm ökning i omfång.

SPÄNNANDE eller.... hm är det bara en liten fis måntro?

Läs hela inlägget »

Kanske dags att åter uppliva bloggen lite..Alltid lite extra spännande när man går mot vår, parning och förhoppningsvis valpar.

Ella höll oss länge på sträckbänken både när det gällde löpstarten och höglöpet. Vi träffade Jin ett par ggr men tvivlet närmade sig..hm hade vi trots allt missat höglöpet?
När vi var på 20 dygnet så fick Jin följa med oss hem.
Väl hemma och efter lite lek så  tog det inte lång tid innan 1:a parningen var ett faktum. En fin parning med fin hängning.
Dygn 22 så blev det en resknäpp till innan han fick åka tillbaka till matte Linda igen. En sån trygg och käck kille han är, känns superbra det här. Det kommer att bli finfina puppisar.

Så nu är det bara att hålla tummarna att det tar sig osv. så det blir smått här i mitten av Maj.

 

Läs hela inlägget »

Det är full fart tills det blir så tyst så man kan ta på tystnaden tills det vaknas igen och börjas om från början igen :) Upptäckarlustan är stor hos Snorkfröken och Lilla My och busnivån är hög  :)

Valparna växer och mognar allt mer och nu har även Lilla My växt till sig såpass att även hon börjar leta efter en alldeles egen familj att flytta till. Det är helt otroligt att den här lilla skruttan har klarat sig och hon skiljer inte sig från sina syskon mer än att hon är någon modell mindre. <3

Lilla Mumin, eller Messi som han heter nu, har flyttat till sin nya familj med Malin i spetsen till Wasa i Finland och han verkar ha funnit sitt himmelrike på jorden, barn,katt och gårdshundskompisar i närheten. <3

Lilla Vilja har gjort sig hemmastadd hos matte Tora i Umeå och det är så härligt när man får små goa rapporter om hur det går :) Hon verkar göra stormsucce däruppe. <3

I övrigt så har träningslustan smygit sig på i små,små mängder och kanske,kanske är inspirationen på väg precis som våren gör sina  små,små försök... 

Läs hela inlägget »

Oj så fort det går. Nu är valparna redan 8 veckor och igår var stora resa dagen. Först till vetrinären för idmärkning,besiktning, vaccinering och sedan till Maries Arken Zoo i Bollebygd.
De är ena pigga alerta,modiga,kaxiga små krabater som i nästa stund dalar omkull i en liten hög snusandes och kanske drömmandes om egna mattar och hussar och framtida äventyr.
Allt gick naturligtsvis finemang och det är underbaringar hela högen.
Vi har haft ett tråkigt avhopp så nu är det två valpar som fortsatt letar egna mattar och hussar.
Store fine Mumin som gillar att få busa och gosa :)
Och härliga Snorkfröken som alltid möter en med en svansviftning som sprider sig genom hela kroppen :

Är det så att just DU känner att du har ett kärleksfullt hem att erbjuda så tveka inte att höra av dig.

Läs hela inlägget »